Ik ben Annemarie Verbeek en mijn passie is het toegankelijk maken van een zinvolle buitenlandervaring voor studenten in Nederland. Toen ik namelijk in Cochabamba (Bolivia) woonde en werkte, zag ik mooie projecten waar de hulp van studenten meer dan welkom zou zijn. Alleen was er nog maar weinig aansluiting met Nederlandse studenten en scholen. Deze uitdaging heb ik daarom met beide handen aangepakt en ben ik Picaflor International gestart.

Picaflor International ontwikkelt expeditiereizen en stageplekken om de sociale projecten te ondersteunen en studenten een zinvolle buitenlandervaring te bieden.

Wat maakt
Picaflor International anders?

We ontwikkelen samen met school een programma op maat. We verzorgen de begeleiding vooraf, tijdens en na je stage/reis. Daarmee haal jij het maximale uit jouw buitenlandervaring.

‘Picaflor’ is het Spaans voor kolibri. Dat is een bijzonder kleurrijk vogeltje uit de Amazone dat van bloem naar bloem gaat en precies weet waar het geweest is. Wist je dat dit de enige vogel is die achteruit kan vliegen?

Verbinden

Persoonlijke ontwikkeling

perspectief verbreden

betekenisvol bezig zijn

Mijn verhaal

Als jong meisje was ik al nieuwsgierig naar andere landen en culturen: ik wilde er op uit! Want verhalen en beelden die kan iedereen wel zien. Maar het echt voelen en ervaren? Dat is andere koek!

Een buitenlandervaring laat je anders naar de wereld kijken. Dat kan ik uit ervaring zeggen: met mijn gezin woonde ik 2,5 jaar in Baltimore (USA). Zelf alles regelen, uitzoeken, aangaan, nieuwe contacten leggen, werk zoeken: dat vraagt wat van je improvisatievermogen, durf en organisatievermogen.

Na mijn werk in het MBO-onderwijs, vertrok ik naar Bolivia om te gaan werken voor een stichting in Cochabamba. Ik begeleidde er vrijwilligers en stagiairs. Daar kwam ik in contact met een jonge stichting die vrouwen en hun kinderen opvangt en weer in hun kracht zet. De sfeer was er zo fijn en het werk zinvol. En ik dacht ‘wat een mooie mogelijkheden voor studenten stages!’. 

 

Teruggekomen in Nederland heb ik mijn plannen met verschillende scholen (VO en MBO) besproken. Al snel ontstond het idee voor een laagdrempelige 2-weekse studie- en ‘doe’ reis naar Bolivia. Een reis die samen met school wordt vormgegeven. Een reis met een goed voorbereidend programma in Nederland. Een reis waaraan ook 2 docenten deelnemen. Een reis waarin studenten in een kleine groep verschillende (sociale) organisaties bezoeken en er ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen gaan steken!

Want betekenisvol bezig zijn voor een ander vormt je. En dat is tegelijk het grootste cadeau aan jezelf!

CONTACTFORMULIER

Interesse in*

Neem Contact op

Werk jij bij een school die ook klaar is voor een bredere blik op de wereld? Picaflor International denkt graag met jullie mee! 

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel direct 06 543 43 926.

Copyright © Picaflor International  |  Privacyverklaring